Norwegian Jade 
WSS of WWS ?  World Ship Society of World Wieler Society?
Vijfde havenfotoboek
Mooieschepen en Banen  www.mooieschepenenbanen.nl⁄
Klik aan de linkerkant op het plusteken om de boom (tree) uit te klappen
De Rotterdam Branch is een afdeling van de World Ship Society, een in Engeland gevestigde, wereldwijd aktieve vereniging waarvan de leden, hetzij beroepshalve, hetzij door een grote persoonlijke belangstelling, zich zeer nauw betrokken voelen bij schepen en de scheepvaart. De vereniging stelt zich ten doel haar leden regelmatig bij elkaar te brengen, te stimuleren in hun gemeenschappelijke belangstelling en hun kennis van hun interessegebied te vergroten. 
De Rotterdam Branch doet dit onder meer door het organiseren van:
Branchavonden,
het uitgeven van het Rotterdam Branch Magazine
en het organiseren van
maritieme evenementen en reizen,
alsmede excursies naar schepen, scheepswerven en maritieme bedrijven, zowel in Nederland als in het buitenland.
Wilt u meer informatie over de doelstellingen en aktiviteiten van de
World Ship Society en van de Rotterdam Branch, of wilt u zich aanmelden als lid of donateur?
Adres zie Colofon
 
Schip & Haven
90 miljoen broden

Bij een schip met thuishaven MANILA op de kont verwacht je niet dat het om Nederlandse belangen gaat. Niets is minder waar, want de CRYSTAL CONFIDENCE is een bulkcarrier van Orient Shipping Rotterdam B.V. Deze tramprederij is onderdeel van de Van Weelde Shipping Group (VWSG), die is voortgekomen uit de in 1964 door de gebroeders Wally en Henk van Weelde opgerichte VWBS (Van Weelde Bros. Shipping). Zij begonnen met een klein kantoor in het scheepvaartkwartier en zaten daarna lange tijd in het Holbeinhaus aan de Coolsingel. Tegenwoordig is VWSG gevestigd aan de Fascinatio Boulevard in Capelle a⁄d IJssel, van waaruit ook Van Weelde Chartering opereert.

Orient Shipping heeft twee handymax en negen handysize bulkcarriers, waaronder deze CRYSTAL CONFIDENCE van 180 bij 30 meter met een draagvermogen van 34.874 ton. Qua maatvoering noemt men bulkcarriers tot 35.000 DWT handysize en tussen 35 en 55.000 DWT handymax, waarmee de JINLING CONFIDENCE en NANJING CONFIDENCE, van elk 38.917 ton, de twee (zuster)handymaxen van Orient Shipping zijn. Ze werden in China gebouwd en kwamen januari 2017 in de vaart. De lengte is eveneens 180 meter, waarbij het verschil in draagvermogen wordt gemaakt door een grotere diepgang en een breedte van 32 meter. De elf schepen varen onder Filipijnse vlag en opereren wereldwijd in de wilde vaart. Ze gaan daar, waar de lading zich aanbiedt, waarbij veelal in reis of tijdcharter wordt gevaren en het de kunst is om zo kort mogelijk in ballast te varen. Zo kwam de CRYSTAL CONFIDENCE naar EBS in de Botlek met 31.500 ton tarwe, die werd geladen in het Letlandse Riga en dat werd gelichterd door Kraan 92 in onder meer duwbakken. Van deze lading kunnen zo'n 90 miljoen (tarwe)broden gebakken worden.

Tekst en fotografie: Cees de Keijzer


     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
avenet.com Service Code -->

 

[ Previous  |  Next ]     [ Up  |  First  |  Last ]     (Article 1 of 66)

This page is created with TreePad