Vaartocht 2020
Klik aan de linkerkant op het plusteken om de boom (tree) uit te klappen
De Rotterdam Branch is een afdeling van de World Ship Society, een in Engeland gevestigde, wereldwijd aktieve vereniging waarvan de leden, hetzij beroepshalve, hetzij door een grote persoonlijke belangstelling, zich zeer nauw betrokken voelen bij schepen en de scheepvaart. De vereniging stelt zich ten doel haar leden regelmatig bij elkaar te brengen, te stimuleren in hun gemeenschappelijke belangstelling en hun kennis van hun interessegebied te vergroten. 
De Rotterdam Branch doet dit onder meer door het organiseren van:
Branchavonden,
het uitgeven van het Rotterdam Branch Magazine
en het organiseren van
maritieme evenementen en reizen,
alsmede excursies naar schepen, scheepswerven en maritieme bedrijven, zowel in Nederland als in het buitenland.
Wilt u meer informatie over de doelstellingen en aktiviteiten van de
World Ship Society en van de Rotterdam Branch, of wilt u zich aanmelden als lid of donateur
Adres zie Colofon
Schip & Haven
Cruisen door Nederland

In de loop van 2020 kwam door de coronapandemie de cruisemarkt volledig stil te liggen. Cruiseschepen werden her en der geparkeerd of gingen ten anker. Tevens belandde een aantal op de sloopstranden. Ook de rivierencruisesector kreeg het zwaar te verduren, maar ging niet bij de pakken neerzitten. Zo ontplooide de Duitse rederij A-ROSA River Cruises diverse activiteiten. Zij bieden onder meer cruises aan vanuit Keulen door Nederland. De bezettingsgraad is, mede door het coronaproof protocol, niet optimaal, maar toch.

Zo werd de A-ROSA BRAVA, en twee dagen later de A-ROSA AQUA, gespot op het Scheur. Ze voeren tot aan de Maeslantkering, want vanaf het water en zo dichtbij is de imposante stormvloedkering een 'highlight' voor passagiers. De terugreis ging via Oude Maas, Waal en Rijn naar Keulen, waar de vijfdaagse cruise was begonnen. Op de heenreis werd eerst Amsterdam aangedaan en maakte men een rondtorn op het Markermeer, waarna via het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek koers werd gezet naar Rotterdam.

A-ROSA River Cruises heeft 14 **** schepen, waarvan normaliter vijf voor Rijncruises, vijf voor Donaucruises, in Frankrijk twee op de Rhône⁄Saône en één op de Seine, alsook één op de Portugese Douro. De schepen zien eruit om door een ringetje te halen en de A-ROSA BRAVA heeft 99 buitenhutten met accommodatie voor 202 passagiers. Het schip van 135 bij 11,4 meter heeft vier dekken en een Bruto Tonnage van 3524. Vier Volvo Penta's met een vermogen van 1324 kW (1803 pk) genereren een snelheid van 22 km per uur. Het schip werd in 2011 opgeleverd door de Neptun Werft in Warnemünde. Thuishaven is Rostock en 50 bemanningsleden dragen zorg voor een genoeglijk verblijf.

Tekst en fotografie: Cees de Keijzer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
avenet.com Service Code -->

 

[ Previous  |  Next ]     [ Up  |  First  |  Last ]     (Article 1 of 118)

This page is created with TreePad