Scenic Eclipse
Vaartocht-WSS
GroenLinks-raadslid ’lult uit zijn nek’
Vaartocht WSS Schepenliefhebbers bekijken Maasvlakte 2
Deel 7 van 'Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam  (klik hier)
Ruilbeurs Vlaardingen
Klik aan de linkerkant op het plusteken om de boom (tree) uit te klappen
De Rotterdam Branch is een afdeling van de World Ship Society, een in Engeland gevestigde, wereldwijd aktieve vereniging waarvan de leden, hetzij beroepshalve, hetzij door een grote persoonlijke belangstelling, zich zeer nauw betrokken voelen bij schepen en de scheepvaart. De vereniging stelt zich ten doel haar leden regelmatig bij elkaar te brengen, te stimuleren in hun gemeenschappelijke belangstelling en hun kennis van hun interessegebied te vergroten. 
De Rotterdam Branch doet dit onder meer door het organiseren van:
Branchavonden,
het uitgeven van het Rotterdam Branch Magazine
en het organiseren van
maritieme evenementen en reizen,
alsmede excursies naar schepen, scheepswerven en maritieme bedrijven, zowel in Nederland als in het buitenland.
Wilt u meer informatie over de doelstellingen en aktiviteiten van de
World Ship Society en van de Rotterdam Branch, of wilt u zich aanmelden als lid of donateur
Adres zie Colofon
Schip & Haven
Cruisebutlers

Westerstuw van houtimporteur Beyleveld aan de Waalhaven NZ is nou niet een ligplaats waar je een cruiseschip zou verwachten. Best lastig om er bij te komen, maar vanaf de kop van Pier 1 nog net vast te leggen en zeker de moeite waard. Het betreft niet alleen een splinternieuw, maar ook bijzonder schip. Het is nog niet eens gedoopt en kan nu al bogen op een geschiedenis. Gebouwd in Kroatië op de Uljanik Shipyard in Pula, heeft het erom gehangen of het überhaupt wel opgeleverd zou worden. Door een dreigend bankroet van de scheepswerf en stakingen werd de oplevering drie keer uitgesteld. Na een jaar vertraging en garanties van de Kroatische overheid is het er uiteindelijk toch nog van gekomen.

De SCENIC ECLIPSE van 169 meter en 17.523 BT profileert zich onder de vlag van Malta als ****** ultra luxe discovery yacht, met reizen naar bijzondere oorden. Maximaal 228 passagiers verblijven in ruime suites met de diensten van een heuse butler. De penthouses op dek 9 hebben op het terras zelfs een jacuzzi. Er hangt wel een prijskaartje aan. Zo kan geboekt worden voor een 10daagse reis naar Antarctica voor &€12.000 p.p., inclusief gevulde minibar, duikbootvaarten en helikoptervluchten.

Men is nog druk doende met het interieur en Rotterdam werd aangelopen om diverse zaken te regelen. Zo werden stores aan boord genomen en werd er gebunkerd om klaar te stomen voor de eerste passagiers die in Reykjavik inschepen voor een reis naar Quebec. Een dag later, na het vertrek van de AIDAperla, werd verhaald naar de Wilhelminakade en was het yacht te bewonderen vanaf de Erasmusbrug. Op 10 september wordt het in New York gedoopt. De Engelse actrice Dame Helen Mirren is dan godmother.

Tekst: Cees de Keijzer
Fotografie: Jan de Jonge


Scenic Eclipse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
avenet.com Service Code -->

 

[ Previous  |  Next ]     [ Up  |  First  |  Last ]     (Article 1 of 96)

This page is created with TreePad