Passenger (Cruise) Ship     AIDAaura en AIDAprima
Deel 7 van 'Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam  (klik hier)
Dit jaar 2 vaartochten  (klik hier)
Klik aan de linkerkant op het plusteken om de boom (tree) uit te klappen
De Rotterdam Branch is een afdeling van de World Ship Society, een in Engeland gevestigde, wereldwijd aktieve vereniging waarvan de leden, hetzij beroepshalve, hetzij door een grote persoonlijke belangstelling, zich zeer nauw betrokken voelen bij schepen en de scheepvaart. De vereniging stelt zich ten doel haar leden regelmatig bij elkaar te brengen, te stimuleren in hun gemeenschappelijke belangstelling en hun kennis van hun interessegebied te vergroten. 
De Rotterdam Branch doet dit onder meer door het organiseren van:
Branchavonden,
het uitgeven van het Rotterdam Branch Magazine
en het organiseren van
maritieme evenementen en reizen,
alsmede excursies naar schepen, scheepswerven en maritieme bedrijven, zowel in Nederland als in het buitenland.
Wilt u meer informatie over de doelstellingen en aktiviteiten van de
World Ship Society en van de Rotterdam Branch, of wilt u zich aanmelden als lid of donateur
Adres zie Colofon
Schip & Haven
Een witte scheepsneushoorn

Met een vervaarlijke neushoorn op zowel de scheepshuid als in de schoorsteen valt een schip wel op en gezien de scheepsnaam is er kennelijk een link met Zuid-Afrika. Karoo is namelijk de landstreek die het merendeel van de Noordelijke Kaapprovincie beslaat. De Oranjerivier, met 2160 kilometer de langste van Zuid-Afrika, stroomt er doorheen en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Oranjemund. De rivier vormt er de grens met Namibië met aan de zuidoever Alexanderbaai. Het is een gebied waar van oudsher diamanten worden gedolven.

MACS (Maritime Carrier Shipping GmbH & Co) in Hamburg heeft al 35 jaar een link met Zuid-Afrika en hun Europa ? Afrika dienst biedt wekelijks afvaarten tussen beide continenten. Met het accent op de Zuid-Afrikaanse havens Kaapstad, Port Elizabeth, Durban en Richards Bay worden ook het Namibische Walvisbaai en Maputo in Mozambique aangelopen. In Europa zijn dat Rotterdam, Hamburg, Immingham, Antwerpen, Leixoes en Vigo. MACS onderhoudt tevens de GAL Service met een tweewekelijkse dienst tussen Zuid-Afrika en de US Gulfhavens New Orleans, Port Arthur, Houston en Brownsville. 

MACS opereert met in totaal tien multipurpose schepen, waarvan zeven onder de vlag van de Marshall Eilanden, twee onder Singaporese en een onder Maltese vlag. Agent in Rotterdam is Steinweg, waarbij wordt gestuwadoord in de Beatrixhaven. De 200 meter lange GOLDEN KAROO is 30 meter breed en kwam 2013 in de vaart. Het draagvermogen is 37.472 ton en de inhoudsmaat 30.469 Bruto Ton. Het schip heeft vier ruimen met dekkranen voor 60 en 240 ton. De containercapaciteit is 2225 TEU met 150 reefer aansluitingen. Er is beperkte passagiersaccommodatie.

Tekst: Cees de Keijzer
Fotografie: Arjan Elmendorp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
avenet.com Service Code -->

 

[ Previous  |  Next ]     [ Up  |  First  |  Last ]     (Article 1 of 92)

This page is created with TreePad