WSS Rotterdam Branch<--  U kunt op deze site navigeren door op de links in het linker 'boom'-paneel te klikken. De inhoud van de pagina's verschijnt in dit 'tekst'-paneel.


<--  You can navigate this site by clicking on the links in the left 'tree' pane. The content of the pages will appear in this 'text' pane.


De Rotterdam Branch  is een afdeling van de World Ship Society , een in Engeland gevestigde, wereldwijd actieve vereniging waarvan de leden, hetzij beroepshalve, hetzij door een grote persoonlijke belangstelling, zich zeer nauw betrokken voelen bij schepen en de scheepvaart. De vereniging stelt zich ten doel haar leden regelmatig bij elkaar te brengen, te stimuleren in hun gemeenschappelijke belangstelling en hun kennis van hun interessegebied te vergroten.  
De Rotterdam Branch  doet dit onder meer   door het organiseren van:

Branchavond,
het uitgeven van het Rotterdam Branch Magazine
en het organiseren van maritieme evenementen,
alsmede excursies naar schepen, scheepswerven en maritieme bedrijven.
Wilt u meer informatie over de doelstellingen en activiteiten van de
World Ship Society   en van de Rotterdam Branch , of wilt u zich aanmelden als lid of donateur

Adres zie Colofon


Nieuw - wijziging website


Schip & HavenScheepsspotten met een drone

 

Schepen worden normaliter gefotografeerd vanaf de wal of een ander schip. Het kan ook vanuit de lucht met een vliegtuig of nog geavanceerder met een drone. Dat was het geval met de Stolt Sincerity en vanuit zo’n bijzondere invalshoek zeker zo apart. In de zij staat met hoofdletters STOLT TANKERS, in tegenstelling tot de scheepsnaam. Bovendien zijn die letters vrij klein, maar met deze drone opname goed leesbaar. De chemicaliëntanker is opvarend en zit bij de zesde windmolen van de rij tussen Hoek van Holland en Maassluis.

 

Stolt Tankers is de allergrootste chemicaliëntankerrederij en opereert met 160 schepen, waarvan 47 in de binnenvaart. Ze staan te boek als chemicaliëntanker, maar vervoeren ook fossiele olieproducten en grote hoeveelheden plantaardige oliën. De zes jaar oude Stolt Sincerity heeft een draagvermogen van 38.850 ton, is 185 meter lang en heeft 38 ladingtanks. Ze vaart onder de vlag van de Caymaneilanden en komt uit Houston met meerdere soorten chemicaliën, die bij diverse terminals gelost moeten worden.  

 

De rederij werd in 1959 opgericht door Jacob Stolt-Nielsen. Deze Noor investeerde ook in onder meer zalmkwekerijen en Stolthaven Terminals. Hij overleed in 2015 en nu zitten er twee zonen in de directie die zijn werk voortzetten. Stolthaven Terminals heeft inmiddels 14 vestigingen met bij elkaar 4,9 miljoen m³ voor de opslag van vloeibare bulk, waaronder ook in Moerdijk. Het technisch management van de vloot wordt gevoerd vanuit hun kantoor aan de Westerlaan in Rotterdam.

 

Tekst: Cees de Keijzer.

Fotografie: Peet de Rouw.